contact, visit, letter

Kako otvoriti poslovni e-mail

Uplovili ste u privatno poduzetništvo i upravo ste otvorili svoju tvrtku. Posložili ste si sve što treba za dobar početak. Sada samo trebate poslati službene dopise svojim potencijalnim poslovnim partnerima i klijentima. A to ćete, naravno, morati učiniti sa svog službenog e-maila, želite li zaista ozbiljno poslovati. Na samom početku naše blog sekcije pisali smo o tome ZAŠTO OTVORITI POSLOVNU E-MAIL ADRESU , a zbog upita naših klijenata koji su tek započeli s poslovanjem, u ovom ćemo blogu pojasniti KAKO otvoriti poslovni e-mail.

Proces otvaranja poslovnog e-maila

Dakle, otvarate svoje poslovanje i zakazujete prvi sastanak. To ćete svakako morati učiniti sa službene, odnosno poslovne e-mail adrese želite li da vas potencijalna stranka doživi ozbiljno. Postupci otvaranja poslovnog e-maila uz stručnu pomoć su jednostavni i trebate učiniti sljedeće:

  1. Završiti registraciju tvrtke ili obrta – tek kada napravite svu papirologiju, odredite naziv tvrtke i tvrtka bude upisana u nadležni sudski registar možete započeti s otvaranjem poslovnog e-maila.
  2. Registrirati domenu – domenu možete registrirati kod CARNET-a , DOMENA.HR. .hr domene su na CARNETU besplatne ako nose naziv ili skraćeni naziv vaše tvrtke registrirane u nadležnom sudskom registru. To znači da vaša domena ne može nositi naziv „Coca-Cola” primjerice, ako se u stvarnosti zovete drugačije. Domenu obnavljate jednom godišnje, a CARNET će poslati podsjetnik za obnovu domene na e-mail adresu s koje ste registrirali domenu. Vaša domena bit će besplatna cijelo vrijeme, odnosno sve dok je vaša tvrtka aktivna.
  3. Odabrati odgovarajući hosting – hosting ili web hosting je usluga zakupa prostora na web serveru odnosno poslužitelju i bez njega vaša domena, kao ni cjelokupan internetski sadržaj ne može funkcionirati. Hosting možete zakupiti i kod nas RAM HOSTING. Za otvaranje vašeg poslovnog e-maila dovoljan je XS hosting za 16,99 eura godišnje s PDV-om. Hosting također produžujete jednom godišnje i ako ga zakupite kod nas, u potpunosti administriramo sve promjene. Za podešavanje vašeg poslovnog e-maila šaljemo upute, a učini li vam se kompliciranim, naš servis će to učiniti umjesto vas RAM-SERVIS/USLUGE.
    Hosting u budućnosti možemo i povećati, u slučajevima da klijent želi web stranicu.

Također napominjemo da ako tek počinjete s poslovanjem i za sada ne želite web stranicu, prilikom zakupa hostinga možemo napraviti online informativni letak kako bi vaša domena bila aktivna na Google-u te kako bi potencijalni klijenti mogli vidjeti vaše osnovne informacije kao što su sjedište tvrtke, broj telefona, link na društvene mreže i slično. Kako izgleda online letak možete vidjeti i na primjeru naše klijentice: STUDIO ARTEFAKT.

Mejlovi se također mogu hostati na Microsoftu preko servisa e-XChange office 365. Naplata je mjesečna, a uslugu možete ugovoriti i kod nas kao ovlaštenog Microsoft partnera.

Mejlove možete slati i primati na uređaju lokalno i putem webmaila, a ako želite imati pregled službenih e-mailova i kod kuće ili želite imati pod kontrolom i privatne i službene mejlove tada si postavite e-mail preglednik putem aplikacija. Na tržištu ih ima mnogo, a detaljnije ćemo ih opisati u sljedećem blogu.

Još niste otvorili svoj službeni e-mail? Obratite nam se s povjerenjem: RAM-SERVIS/USLUGE

e-mail