Dan poduzetništva Hrvatske

Dan poduzetništva Hrvatske/Suradnja i povjerenje ključ za uspjeh

Atmosfera na Danu poduzetništva bila je pozitivna i poticajna, a u prepunoj dvorani kao sudionici imali smo priliku upoznati nove ljude i njihova iskustva. Stoga veliko hvala organizatorima na pozivu. Vidimo se opet!

Na ovogodišnjem Danu poduzetništva Hrvatske održanom u srijedu 18.10. 2023. u Vršilnici Novih dvora Jelačićevih u Zaprešiću kao sudionici na panelu raspravljali smo o izazovima s kojima se privatni poduzetnici danas najviše suočavaju.

Kako se u IT-ju stalno nešto mijenja, pratimo trendove na tržištu i stalno se educiramo, rekla je direktorica Servisi Ram-a Andreja Šturlan naglasivši važnost konstantne edukacije koju kao garanciju za uspjeh preporučuje svima, i mladima koji tek ulaze u poduzetništvo i veteranima koji su u poduzetničkim vodama dulje vrijeme.

Kako naše poslovanje širimo i na implementaciju poslovnog softvera i digitalni marketing, nastojimo da naša uloga prije svega bude savjetodavna. Međusobno povjerenje s klijentima je vrlo važno. Kao i od naših zaposlenika kako bi bili organiziraniji i produktivniji, prije sklapanja posla i od klijenata tražimo da izrade svoj hodogram i opišu svoje poslovne procese jer naš je cilj da ih izvučemo iz mora i gurnemo što više naprijed kako bi se razlikovali od konkurencije i budu među vodećima na tržištu, dodala je i naglasila da je sada u poziciji da bira svoje klijente koje kao i svoje zaposlenike tretira kao dio obitelji što smatra među važnijim prednostima privatnog poduzetništva.

Drugi po redu Dan poduzetništva Hrvatske organizirala je poslovna zajednica Osjeti Hrvatsku u suradnji s Gradom Zaprešićem. Ovogodišnji program bio je okrenut mladima, njihovoj edukaciji i poticajima da hrabro uplove u privatne poslovne vode. Svoje poduzetničke projekte predstavili su brojni poduzetnici iz Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Austrije i BiH koji su na zanimljivim predavanjima i panelima upoznali prisutne sa svojim iskustvima u organizaciji posla, kvalitetnom vođenju financija i komunikaciji s drugim tvrtkama, partnerima i potencijalnim klijentima, a svoje usluge i proizvode prezentirali su i na Poduzetničkom sajmu koji je istodobno održan.

Direktorica poslovne zajednice Osjeti Hrvatsku Sanela Dropulić istaknula je da je cilj ovakvog okupljanja razmjena iskustava i međusobna suradnja kao važan ključ uspjeha na tržištu u današnjim vremenima koja su vrlo izazovna. Na događaju su sudjelovali poduzetnici raznih profila, od onih koji nastavljaju obiteljski posao, do onih koji su završili ili završavaju školovanje u obrtničkoj ili poslovnoj školi te onih koji su radili u korporacijama ili javnoj upravi te su svoj hobi pretvorili u posao i otvorili vlastitu tvrtku.

Atmosfera na Danu poduzetništva bila je pozitivna i poticajna, a u prepunoj dvorani kao sudionici imali smo priliku upoznati nove ljude i njihova iskustva. Stoga veliko hvala organizatorima na pozivu. Vidimo se opet!

A zatrebate li savjet kako se promovirati i poboljšati poslovanje svoje tvrtke, slobodno nam se javite: PROMOVIRAM.COM/KONTAKT