Odoo e-commerce

Zašto Odoo e-commerce?

UVOD: Danas je gotovo svaka roba dostupna online i na internetu možemo kupiti sve što poželimo. Kupovina na web shopu dostupna je svakome i vrlo je jednostavna pogotovo onima koji zbog posla i obveza ne stignu fizički pokupovati sve što im treba. Tu se, iako to nije pravilo, ponajprije misli na trgovine odjećom, kozmetikom, računala, tehnike i sl. Kako trendovi u kupovini putem web shopa rastu i u Hrvatskoj raste broj poduzetnika koji otvaraju svoje web trgovine, bez obzira prodaju li vlastitu robu ili su tek posrednici u prodaji . Web trgovina puno je jeftinija od fizičke trgovine. Umjesto nove lokacije, baza kupaca se kreira izradom i nadogradnjom kvalitetne web stranice, odnosno web shopa.

Što je važno za kvalitetno vođenje web trgovine?

Kvalitetno nadgledanje i kontrola cjelokupne organizacije među važnijim su komponentama vođenja web trgovine. Za to trebaju određeni operativni alati s nizom funkcionalnosti zaduženima za upravljanje svim aktivnostima koja određena web trgovina ima. Danas je dostupno nekoliko platformi i dijelova softvera koji će vam dati jasna rješenja za upravljanje aktivnostima web shopa. Koju ćete odabrati ovisi o nekoliko faktora, a to su prije svega izdvojeni budžet te količina značajki potrebnih za kvalitetno funkcioniranje vašeg web shopa te uključuje i mjerljivost podataka, ujedno najvažniji faktor za kontrolu i dobro poslovanje web trgovine.

Prednosti Odoo e-commerce modula

Odoo ERP platforma dolazi i sa specifičnom modulom za e-trgovinu. Osim što se može prilagoditi potrebama vaše tvrtke i modul za e-trgovinu može se integrirati s ostalim modulima kao što su skladište, računovodstvo, CRM…

U ovom blogu navest ćemo prednosti integracije Odooa s web mjestom za e-trgovinu.

  • Jednostavna izrada

Zahvaljujući modulu za web stranicu, ne treba vam nikakvo iskustvo kodiranja za razvoj e-trgovine na vašoj web stranici. Blok operacije za izradu web stranice su vrlo jednostavne pa web trgovinu možete kreirati ako i nemate dovoljno iskustva s programiranjem.

  • Interakcija s računovodstvenim modulom i modulom za skladište

Odoo e-commerce integriran je i sa računovodstvenim modulom što vam omogućuje praćenje uplata i isplata svih online prodaja i kupovina od strane dobavljača i vaših kupaca. Također vam, zahvaljujući intergraciji s modulom za skladište, na jednome mjestu nesmetano omogućuje praćenje dotoka robe te skladišnih ruta od statusa proizvoda, pakiranja, otpremanja i slanja proizvoda krajnjem kupcu.

  • Promocija web trgovine i artikala

Kakva je to web trgovina ako za nju nikada nitko nije čuo? Online marketing, aktivnosti na društvenim mrežama i oglašavanje na tražilicama iznimno su važni ne samo za početak rada već i za dugoročno funkcioniranje web trgovine i svakodnevnu prodaju. Digitalni marketing neophodan je za poslovanje e-trgovine, a platforma Odoo to prepoznaje i nudi vam specifične načine kao što je automatizacija marketinga, e-mail marketing i marketing putem društvenih medija.

  • Povezanost sa CRM-om

Integracija e-trgovine s CRM aplikacijom u Odoo-u također ima alat za kreiranje potencijalnih kupaca koji će vam pomoći u stvaranju potencijalnih kupaca na temelju posjetitelja web stranice i aktivnosti kupaca. Osim toga, možete pratiti potencijalne klijente koristeći razne Odoo alate i aktivnosti kako biste ih pretvorili u moguće poslovne prilike.

  • Web stranice s posebnim alatima za pomoć posjetiteljima

Popis želja i mogućnosti usporedbe dostupni su od strane kupaca ili korisnika platforme Odoo. Ove značajke pomoći će posjetiteljima da pojednostave svoje iskustvo kupnje. Kupcima se nudi niz opcija i pomoćnih proizvoda za odabir, a korisnik može odrediti alternativne proizvode, opcijske proizvode, kao i dodatne proizvode za primarni proizvod koji vam pomažu u prodaji proizvoda tvrtke.

Ovo je nekoliko prednosti koje će Odoo e-commerce ponuditi načinu vašeg poslovanja. Osim toga, možete postaviti niz različitih prilagodljivih alata koji su vam dostupni da vam pomognu definirati svoju web stranicu prema vašim potrebama. A kako upravljati proizvodima u Odoo e-commerce aplikaciji možete pročitati OVDJE.

Planirate li izradu web shopa ili ga želite nadograditi na svoj Odoo poslovni softver te savjete o implementaciji Odoo modula možete potražiti i kod nas: POSLOVNAAPLIKACIJA/KONTAKT

O mogućnostima Odoo poslovnog softvera možete se informirati i na blog sekciji koju objavljujemo na našoj web stranici: SERVISIRAM/BLOG/ODOO

Prevedene tutorijale o mogućnostima u Odoo poslovnom softveru možete pogledati na našem YouTube kanalu ServisiRAM

Odoo službena web stranica: Odoo.com

 odoo ecommerce
poslovnaplikacija.com