laptop, macbook, codes

Laptop se teško otvara/Kako reagirati

Primijetili ste da se prilikom otvaranja poklopac odnosno ekran na laptopu teže otvara i pri tome se čuju čudni zvukovi kao što su pucketanje ili škripanje, nemojte čekati i laptop obavezno odnesite svom serviseru na pregled.
Otežano otvaranje računala najčešće se događa kod starijih uređaja, a ako ne reagirate na vrijeme dolazi do oštećenja nosača ekrana, odnosno oštećenja panti ili šarki.

Kako postupati ako su panti oštećeni?

Ako su se prihvatišta računala slomila, plastični pokrovi oko panti se šire i ekran je vrlo teško otvarati i zatvarati. Najveći problem je što nosač može ispasti iz težišta i ekran više nije više vezan uz računalo te lako može doći do daljnjeg oštećenja kućišta računala. Uspješnost popravka nosača ekrana ovisi o težini kvara i starosti računala, a ako primijetite kvar nemojte duljiti i računalo odnesite na popravak što prije jer oštećeni poklopac računala i oštećeni panti mogu uzrokovati puno teže i skuplje kvarove kućišta računala pa i matične ploče.

Primijetite li da računalo teže otvarate ili zatvarate , budite oprezni kako ne bi došlo do daljnjih oštećenja. Ako su površine prljave, računalo očistite . Nije rijetkost da vlasnici pukotine lijepljenjem pokušavaju sanirati sami, ali preporuka je da to ne radite pogotovo ako niste dovoljno vješti. Velike pukotine se pak saniraju lemljenjem plastike, stoga oštećeno računalo odnesite na servis, a nakon popravka s kućištem računala postupajte nježno kako ne bi došlo do ponovnog kvara i oštećenja panti.

Što uzrokuje oštećenje panti?

Oštećenje panti najčešće uzrokuje neispravna uporaba, naglo zatvaranje poklopca, držanje poklopca računala stalno otvorenim, nekvalitetna montaža poklopca.
Oštećenje panti nisu bezopasan kvar. Naprotiv, oštećeni panti mogu ozbiljno naštetiti kućištu računala i uzrokovati puno ozbiljnije kvarove pa i oštećenje matične ploče.

Primijetili ste da vaše računalo šteka i sumnjate da ne radi kako treba, stojimo vam na raspolaganju, a popis naših usluga možete vidjeti OVDJE