google, logos, 3d

Upute za otvaranje novog Google Ads računa u EUR valuti

Od 1.01. 2023. euro postaje službena valuta u RH, a te promjene zahvaćaju sve segmente oglašavanja pa tako i na Google Ads račune. Google neće automatski napraviti konverziju iz kunskih u euro računa, već to morate učiniti sami!

Vrlo je važno istaknuti da će s 1.01. 2023. svi računi biti pauzirani pa ako želite nastaviti s oglašavanjem i u novoj godini, morate kreirati novi Google Ads račun.

Za otvaranje Google Ads računa morate imati otvoreni Google, odnosno Gmail račun. Preporuka je da Google Ads račun otvarate isključivo sa svog stolnog računala. U nastavku ćemo vam pokazati kako to možete napraviti, korak po korak.

Otvorite stranicu
https://ads.google.com/intl/hr_HR/home/

Iako je sučelje prevedeno na hrvatski jezik, ono može biti manjkavo, pa sugeriramo da se prebacite na engleski jezik radi boljeg snalaženja.

Google Ads 1

Ako se ulogirani na Google Ads račun s kojim mislite otvoriti novi račun, kliknite na SIGN IN. Ako niste, ulogirajte se sa sljedećim korisničkim računom i pratite ove upute:

Google Ads 2

Kada vam se otvori sučelje računa, ispod postojećih ponuđenih računa odaberite NEW GOOGLE ADS ACCOUNT. Ako do sada niste imali Google Ads račune, automatski će se pokrenuti kreiranje novog računa.

Google Ads 3
Google Ads 4

Nakon toga upišite naziv vaše tvrtke. Svakako kliknite na natpise ARE YOU PROFESSIONAL MARKETER i SWITCH TO EXPERT MODE kako biste imali kontrolu nad sljedećim opcijama.

Google Ads 5

U ovoj fazi bitno je kreirati korisnički račun. Stoga preskočite kampanje i u donjem lijevom uglu kliknite na CREATE AN ACCOUNT WITHOUT CAMPAIGN.

Google Ads 7

Sljedeći korak je biranje zemlje naplate, vremenske zone i valute plaćanja. Ovaj korak je vrlo važan i pripazite na izabrane opcije JER SE ONE NE MOGU VIŠE MIJENJATI!
Budući da hrvatska kuna više neće biti sredstvo plaćanja, kao valutu plaćanja izaberite euro (EUR)!

Google Ads 8

Kada ste sve to napravili, pojavit će se poruka s potvrdom da ste uspješno kreirali svoj Google Ads račun. Za pregled svog računa kliknite na EXPLORE YOUR ACCOUNT.

Google Ads 9

Otvaranje Google Ads računa je jednostavno. No kreiranje kampanje je malo teže i bilo bi bolje da taj dio posla prepustite stručnjacima. Ako se na to odlučite, za to je potrebno onome tko će kreirati vašu kampanju dostaviti ID računa koji se nalazi na gornjem desnom uglu.

Google Ads 10

Nakon toga, druga strana će vam poslati zahtjev za pristup i možete ga prihvatiti u Google Ads sučelju. Za to je potrebno ulogirati se u donjem desnom uglu i kliknuti na SETTING i ACCESS AND SECURITY.

Google Ads 11

Nakon toga birajte MANAGERS gdje ćete vidjeti zahtjev koji trebate prihvatti.Na kraju svakako provjerite Payments profil, odnosno način plaćanja budžeta Google Ads oglasa. Payments profil već imate ako ste Google Ads otvarali na postojećem korisničkom računu. Informacije možete pronaći u gornjem izborniku pod TOOLS AND SETTINGS; BILLING AND SUMMARY

Google Ads 12
Google Ads 13

Ako postojeće kampanje želite prebaciti na novi Google Ads račun, to možete učiniti koristeći Google Ads Editor, kopiranjem cijele kampanje: https://ads.google.com/home/tools/ads-editor/
No, ako ne možete sami i taj dio prepustite radije profesionalcima.

Imate li pitanja ili želite kreirati kampanju i procijeniti budžet, rado ćemo vas savjetovati:

https://promoviram.com/kontakt/