Odoo poslovni softver

Omjer cijene i funkcionalnosti poslovnih softvera

Na tržištu je više poslovnih softvera, različitih funkcionalnosti, a koji ćete implementirati ovisi isključivo o vrsti tvrtke i vašim potrebama te financijskim mogućnostima. Naime, implementacija poslovnog softvera je dug i skup proces i ako se odlučite digitalizirati svoje poslovanje vrlo je važno znati što hoćete, koja su vaša očekivanja te koje su vam aplikacije potrebne. Suradnja s implementacijskim timom jako je važna, što smo opisali u jednom od prošlih blogova.

Pri izboru poslovnog softvera, omjer cijene i njegove funkcionalnosti presudan je za većinu tvrtki.

Koji je poslovni softver najjeftiniji?

Svaka tvrtka koja nudi ERP i CRM poslovni softver ima svoja pravila u formiranju cijena i svaka će nastojati ponuditi i niz olakšica kako bi pridobila svoje klijente. Istražili smo omjer cijene i funkcionalnosti najtraženijih poslovnih softvera na tržištu te ih usporedili s Odoo poslovnim softverom kojeg mi implementiramo našim klijentima.

  • Microsoft Dinamycs – je integrirano poslovno rješenje koje podržava poslovne procese financija i računovodstva, marketinga, nabave, proizvodnje, skladišnog poslovanja, servisa i upravljanje ljudskim resursima. Tako samo jedna aplikacija za računovodstvo primjerice, po korisniku mjesečno košta cca 183 eura. Ako se licencirate za jednu aplikaciju, ostale mjesečno plaćate cca 30,51 eura.
  • HubSpot CRM platforma – HubSpotov marketinški, prodajni CRM, korisnički servis, CMS i operativni softver su na jednoj platformi. Start paket aplikacije za marketing mjesečno koštaju 45 eura, dok su professional i enterprise verzije 813, odnosno 3661 eura mjesečno.
  • Monday – Ovaj softver omogućuje vam da upravljate svojim projektima, a tvrtkama koje se za njega odluče, olakšava planiranje i praćenje timskog rada. Cijena jedne aplikacije, počinje od 24,41 eura mjesečno za tri korisnika i povećava se ovisno o planu i veličini tima. Ako imate više od četrdeset korisnika, točna cijena ugovara se na upit.
  • Asana – Asana je još jedan softver za organizaciju projekata i zadataka. Besplatna verzija Asane dostupna je za timove do 15 ljudi. Asana Premium košta 11,18 eura po korisniku mjesečno, a kada se naplaćuje godišnje i 13,72 eura po korisniku mjesečno. Za timove i tvrtke po korisniku se naplaćuje 25,42 eura mjesečno, uz godišnji ugovor.
  • Odoo– Za razliku od nabrojenih softvera koji nude određene aplikacije, specifične za jednu vrstu poslovanja, Odoo nudi sve aplikacije potrebne za poslovanje na jednome mjestu i omogućuje izgradnju informacijskog sustava modul po modul. Implementacija se prilagođava isključivo prema potrebi vaše tvrtke. Prema novom cjeniku koji je Odoo nedavno objavio prvi put nakon sedam godina, implementacija se naplaćuje isključivo prema broju korisnika, a mjesečni iznos uz godišnji ugovor iznosi 11, 90 odnosno 17, 90 eura po korisniku, ovisno radi li se o standardnom ili prilagođenom programu koji uključuje Odoo Studio te vanjski API, a kompletan cjenik možete pogledati OVDJE.

U cijenu su uključene sve potrebne aplikacije, a po vašem izboru jednu možete uzeti besplatno.

Zaključak: I s novim cijenama, Odoo je najjeftiniji poslovni softver na tržištu, a mjesečni trošak licenci košta vas manje od mjesečnih troškova jednog zaposlenika. I dok se većina poslovnih softvera bazira samo na pretplati, Odoo uz plaćenu Enterprise verziju ima i besplatnu Community verziju koju održavate sami ako imate znanja i server. Tu vam i mi možemo pomoći tako da Community verziju održavate na našem serveru, a upit možete poslati na odoo@servisiram.hr, ili na info@servisiram.hr

Moduli se u Odoo-u mogu implementirati postupno te ovisno o razvoju vaše tvrtke postupno preći s Community na Enterprise verziju, što je osobito praktično u ovim težim vremenima inflacije i krize.

Odoo aplikacije dostupne su na našoj web stranici ProgRam

Funkcionalnosti Odoo poslovnog softvera možete vidjeti i u prevedenim tutorijalima na našem YouTube kanalu ServisiRAM

O Odoo poslovnom softveru, cijenama i iskustvima korisnika možete vidjeti na Odoo službenoj web stranici odoo.com