startup, business, people

Isplati li se uložiti u obnovljeno računalo?

Razmišljate o kupovini prijenosnog računala. Ponuda na tržištu je raznolika, a sve je više trgovina koja nude i obnovljena odnosno polovna računala. Razmišljate i o toj opciji ali svejedno ste skeptični. Bojite se da takvo računalo nije kvalitetno, da je to bačen novac i da bi vrlo brzo moglo prestati raditi. Osim toga sumnjate i da zbog niže cijene ne biste dobili sve one značajke koje želite i koje vam trebaju bilo da se radi o poslu ili igranju igrica.

S druge strane vremena su teška, inflacija samo raste i želite uštedjeti novac. No, kupovina obnovljenih računala ima svoje prednosti ne samo u ovakvim, teškim vremenima pa u nastavku pojašnjavamo zašto ga se isplati kupiti.

Obnovljena računala su jeftinija

Niža cijena je ključna prednost kupovine obnovljenog računala pa je odlična alternativa kupovini novog za obrazovne, poslovne i osobne svrhe. Na tržištu je široka ponuda rabljenih računala i poznatih marki kao što su Apple, Dell i mnogi drugi koji koštaju jeftinije nego nova računala, dok su značajke koje bi imalo i novo računalo potpuno iste.

Obnovljena računala nemaju nepotrebnih dodataka

U trenutku lansiranja na tržište, svaki model prijenosnog računala je malo skuplji od svoje starije verzije, uglavnom radi se o dodacima ili nadograđenim značajkama. No kako se uglavnom radi o marketinškom triku, kupovinom obnovljenog računala od dobrog i pouzdanog trgovca sigurno ćete uštedjeti na nečemu što vam nije ni potrebno.

Obnovljena računala nemaju problema s kompatibilnošću

Mnogi nevoljko kupuju obnovljeo računalo jer se boje da je zastarjelo i da će se suočiti s problemima kompatibilnosti. No, to nije tako. Čak i najnovije verzije računala mogu imati nekoliko nadograđenih hardverskih značajki koje možda nisu bitne i kompatibilne sa starijim softverom.

Ako je računalo obnovljeno ne znači da je staro!

Mnogi i dan danas nakon nekog vremena bacaju svoja računala iako za to nema nikakvog razloga. Mnoge tvrtke koje nadograđuju najnovije verzije bacaju svoje starije dijelove koji postanu glavni dio industrije obnove rabljenih računala, a koji uključuju strojeve visokih performansi bez ikakvih problema.

Česti su slučajevi i da ljudi bacaju svoja računala kad god u njima nađu sitan problem. Upravo se takva računala obnavljaju i prodaju po niskim cijenama!

rabljena računala
rabljena računala

Rabljena računala su Eco Friendly!

Zvuči nevjerojatno, ali je istinito! Da, rabljena računala su Eco Frinedly! Ulaganjem u rabljena ili obnovljena računala pomažemo u smanjenju ugljičnog dioksida i pošumljavanju okoliša. Što to znači?

Naime, kupovinom rabljenog računala koristimo proizvod koji bi inače bio dio nagomilanog električnog otpada vrlo štetnog za okoliš!

Koliko traju obnovljena računala?

Obnovljena računala možete koristiti za osobne i uredske svrhe. Mogu ih koristiti djeca, odnosno početnici jednako kao i profesionalci u IT industriji. Dakle, svi! Provjereni prodavači prije prodaje računala provjeravaju i čiste, a dodatni bonus je i da obnovljena računala kod provjerenog prodavača mogu imati i dvije godine jamstva te osiguranog servisera.

Želite uštedjeti i kupiti obnovljeno računalo, to možete i kod nas, putem provjerenog dobavljača i našeg poslovnog partnera TECHSAVERS

A ako vaše računalo šteka, tu smo za vas. ram-servis