apple, imac, ipad

Što je All In One računalo?

All In One računala imaju isti tvrdi disk, RAM, DVD Rom i druge periferne uređaje kao prijenosna i stolna računala. No dok stolna računala imaju zasebne utore za periferne uređaje i hardver, All In One računala sve te komponente imaju spojene na monitore.

Uvod:

Što se tiče značajki i funkcionalnosti, All In One- AIO (Sve U Jednom) računala slična su tradicionalnim stolnim računalnim sustavima, no razlikuju se u broju komponenti. Višenamjenski uređaji integriraju zaslon i računalo u jedan paket, dok se stolna računala sastoje od kućišta računala i zasebnog monitora. Kao rezultat ove konsolidacije, računalni sustav All In One (AIO) ima manji profil od stolnih tradicionalnih računala.

Nastanak All In One računala

U prvim računalnim zaslonima korištene su velike katodne cijevi, a računalni sustavi bili su sastavljeni od tri glavne komponente zbog veličine zaslona: monitora, kućišta i ulaznih uređaja.

Kako su se veličine monitora smanjivale, a tržište računala konsolidiralo u linije proizvoda kompatibilne s IBM-om i Appleom, proizvođači su počeli ugrađivati ​​kućište računala u zaslon kako bi stvorili All In One dizajne. U usporedbi s tradicionalnim stolnim uređajem, rani All In One računalni sustavi bili su još uvijek ogromni i skupi, a daleko najpopularniji modeli bili su Apple i iMac.

Kako funkcioniraju All In One računala?

All In One računala korisna su iz različitih razloga, ponajprije zbog uštede prostora, moguće prenosivosti, poboljšane funkcionalnosti zaslona osjetljivog na dodir te kompaktnog dizajna. Idealni su za korporacije, urede, ali i pojedince koji žele zamijeniti velika, teška stolna računala.

Što sadrži All In One računalo?

All In One računala su ona koja imaju sav svoj hardver spojen na jedan monitor i rade kao jedan uređaj. Uključuju sve značajke i načine rada koje biste mogli imati na stolnom ili prijenosnom računalu.

All In One računala imaju isti tvrdi disk, RAM, DVD Rom i druge periferne uređaje kao prijenosna i stolna računala. No dok stolna računala imaju zasebne utore za periferne uređaje i hardver, All In One računala sve te komponente imaju spojene na monitore.

U posljednje vrijeme sve su popularnija nadograđena All In One računala s vrlo tankim monitorima.

Prednosti All In One računala

  • Zahtijevaju puno manje prostora od standardnih stolnih računala, nisu komplicirana i nemaju žica.
  • Jednostavna su za transport i postavljanje
  • Značajka zaslona osjetljivog na dodir

Zbog toga je potražnja za All In One računalima sve veća, a danas ga proizvode mnoge poznate tvrtke, uključujući HP, Acedr, Dell, Asus, Lenovo, Microsoft i Apple.

Dakle, ako vas nervira prenatrpani radni stol, brojne žice, kabeli i nedostatak prostora, tada je All In One računalo idealno za vas! Osim toga, za razliku standardnih stolnih računala, All In One računala su lagana i prenosiva, a prilikom pomicanja računala trebate nositi samo jednu žicu za napajanje, miša i tipkovnicu.

No valja napomenuti, želite li računalo s posla koristiti i kod kuće, ili povremeno radite iz udobnosti svoga doma, preporuka je da u te svrhe radije koristite prijenosno računalo. All In One računala jesu prikladna za prenošenje, ali samo unutar svoje sobe, ureda ili stana.

Tehnologija zaslona osjetljivog na dodir

Korisnici imaju koristi od fleksibilnosti i praktičnosti korištenja koje pružaju All In One računala sa zaslonima osjetljivim na dodir. Korištenje zaslona osjetljivog na dodir korisnicima pomaže pri uštedi prostora eliminirajući potrebu za tipkovnicom i mišem.

Imaju li All In One računala nedostatke?

Ništa na svijetu nije savršeno, pa i takav tip računala ima svoje nedostatke. Budući da imaju ugrađeni hardver, njihov popravak je kompliciraniji od klasičnih stolnih računala. Također ih je i teže nadograditi, te ne možete istodobno koristiti više monitora kao na standardnom stolnom računalu.

Unatoč nedostacima, priče da All In One računala ne valjaju nisu točna. All In One računala se odlično uklapaju u male prostore, a obavljaju i zahtjevnije zadatke.

Naravno da pri kupnji trebate obratiti pozornost na to kakvo računalo kupujete, no ako tražite kvalitetno računalo koje je funkcionalno i ne zauzima puno prostora tada je All In One računalo idealno!

O prednostima i nedostacima All In One računala možete se savjetovati i kod nas:

Ponudu rabljenih All In One računala možete naći kod naših partnera Techsavers