odoo comparation

Koje aplikacije pomažu u poslovanju?

Nije tajna da svaka ozbiljna tvrtka nastoji digitalizirati svoje poslovanje na najbolji mogući način kako bi pojednostavila svoje poslovne procese. O prednostima digitalizacije poslovanja opisali smo u jednim od prošlih blogova.

No, koji je poslovni softver idealan za manje tvrtke i koje su njegove prednosti? Mnogi naši klijenti pitaju za brojne aplikacije, najviše za Solo računovodstvenu aplikaciju, za Monday, Zoho. Pitanja su i za Trello, HuBSpot te MailChimp. Često ih uspoređuju s Odoo-om i pitaju u čemu je razlika.

Pa krenimo redom…

Single aplikacije i njezine mogućnosti

Solo je super jednostavan poslovni alat za izradu računa, fiskalizaciju, A4 ili POS ispis, ponuda, otpremnica, radnih naloga, te evidencija troškova. Solo je domaća aplikacija i pogodan je za mikro, male i srednje poduzetnike. Jednostavan je za korištenje te dostupan i u besplatnoj verziji.

Monday je platforma za suradnju u timu, s modernim, atraktivnim sučeljem. Radi se o izvrsnom rješenju koje omogućuje članovima tima da samostalno izvršavaju svoje projekte, a moguće ga je integrirati s ostalim aplikacijama kao što HubSpot, Mailchimp, Microsoft Office i druge. Ovu aplikaciju često koriste slobodni umjetnici, novinari, a koji rade od kuće i žele imati pod nadzorom radne procese, bilo da rade za sebe ili za neku organizaciju.

Odličan organizacijski alat je Trello. Idealan je za praćenje dodijeljenih zadataka i rokova koje zaposlenici mogu izvršiti, a radi u kanbanskom stilu, odnosno na mnoštvo kartica. Trello će na najtransparentniji način odgovoriti na pitanja kao što su; tko sve radi određeni zadatak, u kojoj je fazi taj zadatak i do kada ga treba završiti. Osnovna inačica potpuno je besplatna i vrlo jednostavna za korištenje te je pogodna za manje tvrtke.

Idealan softver za rast vaše tvrtke je i HuBSpot. Ovaj softver za marketing, prodaju i korisničke usluge i te kako može pripomoći pri rastu vašeg poslovanja. HuBSpot nudi alate za izradu web stranica, objavljivanje sadržaja, objavljivanje na društvenim mrežama, slanje e-pošte, sve na jednoj platformi. HubSpot je softverska platforma koja uključuje sve alate za vođenje marketinške kampanje na jednome mjestu.

Rastu vaše tvrtke može pridonijeti i MailChimp. Radi se o vrlo učinkovitom marketinškom alatu, a idealan je za start upove i male tvrtke. Njegova besplatna opcija može poslati i do 12 tisuća e-mailova mjesečno. Sučelje je vrlo jednostavno, a povrat ulaganja u takvu vrstu marketinga može biti jako veliki, pogotovo ako je kampanja dobro ciljana i osmišljena.

Dobar izbor za mala poduzeća je i Zoho. Zoho je sveobuhvatni softver za upravljanje klijentima (CRM), a uključuje upravljanje vodstvom i kontaktima, prodajne mogućnosti te značajke za upravljanje timom. Idealan za one koji žele nadzirati sve u jednom: i prodaju, ali i upravljanje projektima, ljudske resurse i produktivnost.

Sve ove aplikacije su single aplikacije, vrlo jednostavne i praktične za uporabu.

Odoo vs. single aplikacije

Odoo radije biraju oni koji žele sve to imati pod kontrolom, na jednome mjestu. Od projekata i zadataka te nadzora zaposlenika, CRM-a i upravljanja klijentima. Tu je mogućnost instaliranja i prodajne aplikacije, te aplikacije za inventar i nabavu i financijsko poslovanje. Dakle, sve ono što je potrebno za poslovanje, uključujući i marketinške alate poput e-mail marketinga . Da biste instalirali Odoo, nije nužno da ste velika korporacija. Naprotiv, Odoo često uzimaju male tvrtke s tek nekoliko zaposlenika, jer pomoću njega se lakše zaposlenici međusobno povezuju, a pod nadzorom su svi poslovni procesi. Za poduzetnike početnike dostupna je i Odoo Community free verzija o kojoj smo već ranije pisali. Možete ju isprobati besplatno te sustav kasnije samo nadograđivati, ovisno prema potrebama i u skladu s rastom vašeg poslovanja. Odoo možete sami instalirati, a mi vam možemo pružiti korisničku podršku.

Popis aplikacija možete pogledati na našoj službenoj web stranici: : ProgRAM

Odoo se može instalirati u cloudu (oblaku) ali je dostupan i lokalno. Želite li

poslovati u Odoo i želite li biti sigurni kako vam, kao malom poduzetniku može olakšati rado ćemo vas savjetovati SERVISIRAM