Odoo

Odoo Prodaja/Kako formirati cjenik

Prodajni modul među važnijima je u Odoo-u, a bez njega je izrada ponude nemoguća. Bilo da se bavite prodajom odjeće, kozmetike ili nudite turističke usluge, a odabrali ste Odoo poslovni softver, prodajni modul je „must have” Vašeg poslovanja. Modul Prodaja povezan je s drugim modulima i znatno olakšava rad s kupcima. Dostupan je i u besplatnoj Odoo Community verziji, i više informacija o aplikacijama možete naći na ProgRAM/.

Besplatnu Odoo Community verziju možete preuzeti na sljedećem linku

https://www.odoo.com/page/download

ili na https://github.com/odoo/odoo.

odoo cjenik
Odoo prodajni modul

Prednosti Odoo prodajnog modula

U CRM-ovoj bazi podataka možete vidjeti svoje kontakte i kupce. Omogućava i uspostavu proizvoda i cjenika kako biste mogli prodavati.

Prodajete li robu ili proizvod, modul prodaje povezan je sa zalihama i proizvodnjom, što znači da se u pozadini kreira nalog prema zadanoj narudžbi, a skladištar priprema robu ili proizvodni nalog stvarate prema popisu dijelova potrebnima za proizvodnju. Također u ovom sustavu možete rezervirati materijal i upravljati svojim zalihama i serijskim brojevima, a na koji način i kako opisali smo u prošlom blogu

Cjenici u Odoo-u

Cjenici u Odoo djeluju prema principu „nasljedstva”, što znači kada izradite jedan glavni cjenik, iz njega proizlaze drugi. Možete postaviti i pojedine cjenike za pojedine kupce, te tako započeti svoju prodaju. Kada doznate kome i za koju cijenu prodajete, možete početi stvarati ponudu. Ako u sustavu imate sve podatke o kupcu, dio podataka poput adrese za naplatu ili dostavu, vrste cjenika i datum dospijeća automatski se ispunjava. Ponuda se može poslati izravno iz Odoo-a na e-mail adresu kupca koji ponudu može odobriti ili odbiti. Ponude se mogu filtrirati i prema korisniku koji ju je stvorio te statusu narudžbe i drugim mogućnostima.

Odoo cjenik
Odoo formiranje cjenika

U Odoo-u možete kreirati akcije ili sniženja. Možete odrediti kategorije ili proizvode za prodaju, a cjenici se mogu automatski konvertirati i u drugu valutu, odlučite li se na prodaju u eurima ili dolarima, primjerice. Opširnije o formiraju cjenika u Odoo-u pogledajte u OVOM VIDEU