navigation, car, drive

Google Maps vs. Waze, koju navigaciju odabrati?

Google Maps ili Waze? Koja je navigacija bolja i koju odabrati? Trenutno dvije najpopularnije GPS aplikacije dostupne su korisnicima s jednakom lakoćom, a zajedničko im je i što su obje u vlasništvu Google-a. No, iako povremeno dijele podatke, Google Maps i Waze imaju potpuno dva različita pristupa navigaciji.

Google Maps

Google Maps datira od 2004. godine, no s vremenom se razvijala i danas usmjerava pažnju na samo jednu ključnu stvar: Vaše odredište! Putovanje započinje ukucavanjem željene adrese ili naziva tvrtke, a prikazat će različite informacije prikupljene s različitih izvora, recenzije, korisničke fotografije, radno vrijeme, opis, vezu na web stranicu. Google Maps nudi i različite opcije prijevoza. Ovom navigacijom možete se koristiti vozite li se javnim prijevozom, biciklom, idete li pješice i naravno, automobilom. Sama navigacija događa se s nagnutim fotoaparatom na cestu koja je pred Vama, a možete vidjeti i statistike o procijenjenom vremenu dolaska do Vašeg odredišta. Google Maps je i offline funkcionalan, odnosno ima izvan mrežnu podršku što olakšava brojnim korisnicima.

Waze

Za razliku od Google Mapsa, Waze je namijenjen isključivo vozačima u automobilu. Navigacijsko sučelje mnogo je šarenije. Waze izvrsno pomaže u izbjegavanju prometnih gužvi, nesreća i policijskih patrola, a stanje u prometu generiraju korisnici. Koristi potpunu glasovnu navigaciju (glasove često posuđuju poznati voditelji i filmske zvijezde) i pokazuje najkraće rute do željenog odredišta, te daje mogućnost prikaza Facebook prijatelja koji putuju na isto mjesto kao i Vi. Stižete li sve bliže svom odredištu, zajednica Vas putem Wazea može usmjeriti prema slobodnom parkingu, benzinskoj crpki, trgovini, ljekarni ili restoranu. Waze u svijetu koristi 130 milijuna ljudi. Zbog sve veće popularnosti i rasta korisnika u zajednici, podržava i oglašavanje. Kako smo ranije opisali, uvjeti su dosta povoljni, pa je popularan među malim poduzetnicima https://bit.ly/2YBncJI

Savjete za oglašavanje na Wazeu možete potražiti i kod našeg tima.

Waze Servisiram
Waze oglašavanje

Zaključak

Ovisno o Vašim potrebama, obje aplikacije imaju svojih prednosti. Koristite li javni prijevoz ili na odredište idete pješice, idealan je Google Maps koji ima i izvan mrežnu podršku. Uz to na Google Mapsu možete vidjeti podatke o tvrtki, te njezino radno vrijeme. Koristite li isključivo automobil i želite li izbjeći gužvu, doznati gdje se nalaze jeftine benzinske crpke, najbliže trgovine s raznim uslugama, a koje Vam hitno trebaju, tada je Waze dobar odabir.