odoo inventory

Odoo Skladište / upravljanje serijskim brojevima

Ušli ste u poduzetničke vode i otvorili ste malu trgovinu kućnim potrepštinama. Osigurali ste zalihe proizvoda za prodaju, posjedujete velike količine proizvoda i Vaše skladište želite držati pod kontrolom. Ne samo da želite, nego to i morate. Trendovi u trgovini, ali i zakonske obveze nekim tvrtkama uvjetuju praćenje LOT-ova ili serijskih brojeva. U Odoo-u LOT-ovi i serijski brojevi imaju sličnosti u svom funkcionalnom sustavu, ali se različito ponašaju. Njima se upravlja u aplikacijama Inventar, Kupnja i Prodaja, a koje su dostupne i na ProgRAM

Što je serijski broj?

Za razliku od LOT-ova, serijski broj je jedinstveni broj koji se koristi na jednom proizvodu. Serijske brojeve također koristimo i za praćenje pozicije proizvoda, čak i kada je te proizvode netko kupio. Serijski broj omogućuje praćenje povijesti predmeta od prijema do isporuke nakon prodaje. Pomoću Odoo-a, i LOT-ove i serijske brojeve vrlo je jednostavno uspostaviti.

Upravljanje serijskim brojevima

Dok za kruh, mlijeko, odjeću i slične proizvode, serijski brojevi nisu potrebni jer i tehnički teško izvedivo, serijski brojevi su nužni za predmete koji zahtijevaju određenu vrstu usluge nakon kupovine poput pametnih telefona, prijenosnih računala, bijele tehnike. Možete koristiti svoj ili serijski broj proizvođača. Korištenje serijskih brojeva omogućuje Vam praćenje proizvoda od mjesta zaprimanja do spremanja u skladište. Pomoću njega pod kontrolom imate i kome je proizvod prodan te na koju je adresu otpremljen. Odoo omogućuje da svojim proizvodima, njihovim serijskim brojevima možete upravljati jednostavno, u nekoliko klikova čime štedite vrijeme i novac. Na koji način pogledajte u sljedećem videozapisu.