Software As A Service

Što je Softver kao Servis (SaaS) i koje su njegove prednosti

Softver kao servis (Software as a Servise ili skraćeno SaaS) metoda je pružanja softvera zasnovana na oblaku. Isporučuje se preko interneta te tako aplikacije čini dostupnim u svakom trenutku, na bilo kojem mjestu i na svim uređajima. S obzirom na jednostavnost pristupa, SaaS je uključen u strategiju mnogih proizvođača softvera. Tako je i Odoo dostupan i lokalno i spreman za upotrebu SaaS okruženja.

Prednosti SaaS-a

Za razliku od licenciranog softvera koji je skup i uglavnom ga koriste velike korporacije, Softver kao Servis plaća se po korištenju, što mu je ključna prednost. Niski inicijalni troškovi i jednostavnost modela licenciranja kroz mjesečnu ili godišnju pretplatu omogućuje predvidive troškove. Planiranje budžeta znatno je jednostavnije, a s modularnošću ovakvog modela, tvrtke jednostavno mogu izuzeti module koje ne koriste i tako znatno uštedjeti. Jedna od prednosti je i mogućnost besplatnog korištenja na probni rok, što pogoduje poduzetnicima početnicima. Odoo Community poduzetnicima početnicima nudi besplatne aplikacije, a prednosti free verzije za poduzetnike početnike opisali smo u prošlom blogu.
https://bit.ly/3r3A9rT

SaaS POS i SaaS CRM sustav

Iznimno pogodni za male i srednje poduzetnike, naročito onima koji se bave uslužnim djelatnostima. Nema kupovine sustava, posebnog plaćanja za nadogradnju i održavanje, instalacija je jednostavna i može joj se pristupiti na daljinu. Na https://poslovnaplikacija.com/ u besplatnom POS paketu možete dobiti ulazne i izlazne račune, detaljni prodajni izvještaj, POS blagajnu, skladišno poslovanje, izvode, gotovinsku blagajnu, e-mail integraciju, te osnovne računovodstvene izvještaje, a u besplatnom CRM paketu ulazne račune, ponude, izlazne račune, detaljna prodajna izvješća, CRM, gotovinsku blagajnu, e-mail integraciju i osnovna računovodstvena izvješća.

Glavne karakteristike SaaS-a

Na raspolaganju su SaaS ponude za razne poslovne aplikacije kao što su, CRM, upravljanje prodajom, upravljanje ljudskim resursima, obrada platnog prometa, financijsko poslovanje…Ušteda vremena i novaca je velika, isporuka i korisnička podrška su jednostavne, a poslovnom sustavu pristupa se s bilo kojeg mjesta u bilo koje vrijeme. Mogućnost je i besplatnog korištenja nekih aplikacija, što pogoduje poduzetnicima početnicima, a nadogradnja ovisi o potrebama i rastu tvrtke.