board, electronics, computer

Matična ploča-kako popraviti?

Radite u nepovoljnim uvjetima i ne održavate svoje računalo? Primjećujete da se vaše računalo iznenada gasi, često resetira, sporije radi , ventilatori glasno rade i na dodir je toplo, vruće. Radi se o prvim znacima za uzbunu i svoje računalo biste svakako trebali odnijeti na pregled svom serviseru. U protivnome nastaju puno skuplji kvarovi kao što su kvarovi glavnog i grafičkog procesora, tvrdih diskova i matične ploče. Ugasi li se računalo usred rada nemojte ga više koristiti jer možete ostati bez podataka i svakako javite svom serviseru jer nade u spas uvijek ima.

Zašto sam svoj majstor nije dobra opcija pri popravku matične ploče?

Nije rijetkost da će mnogi spas tražiti u brojnim tutorijalima. No, pokušate li, izgubit ćete se u mnoštvu informacija pa i terminologije, koju ako ste stvarno laik možete krivo ili uopće ne razumjeti. Matična ploča najvažniji je dio svakog računala na koju su integrirani ostali dijelovi računala, a o njezinoj kvaliteti ovisi brzina i stabilnost računala. Baš zato postoji više vrsta kvarova na matičnoj ploči i upravo je to razlog zašto niti jedan stručnjak vrstu i uzrok kvara neće dijagnosticirati napamet, već na licu mjesta kada otvori računalo.

Je li popravak matične ploče isplativ?

U načelu da. Popravak može biti skup, no to je još uvijek jeftinija opcija od kupovine novih dijelova ili kompletnog računala. Puno ovisi i o vrsti kvara, ali i o tome da ste popravak povjerili provjerenim i iskusnim stručnjacima. Želite li profesionalnu uslugu, slobodno nam se obratite.
Vašem ćemo računalu uspostaviti dijagnozu te vas upoznati s detaljima i tek onda pristupiti popravku. O vrstama i cijenama popravaka možete se informirati na
RAM-SERVIS

I na kraju preporučujemo: čuvajte svoja računala i produljite im životni vijek čišćenjem od prašine i redovitim održavanjem.