outsorce

Prednosti outsource IT podrške

U Hrvatskoj poduzeća sve više koriste vanjske usluge čišćenja i održavanja, vanjsku zaštitu, knjigovodstvene usluge, usluge marketinga i odnosa s javnošću, Informatičke usluge su na visokom drugom mjestu, a u Hrvatskoj ih koristi gotovo 50 posto tvrtki! Većina poduzeća koristi vanjske usluge ili outsourcing kako bi se što bolje fokusirala na vlastitu djelatnost. IT outsourcing je proces u kojemu tvrtke kojima informatika nije djelatnost angažiraju profesionalce, zaposlenike drugih tvrtki specijaliziranih za IT podršku.

Zašto outsorcati IT podršku?

Zato što će vam sve potrebne poslove vezane za IT podršku obavljati vrhunski stručnjaci. Otvarate li svoju tvrtku koja se bavi proizvodnjom i prodajom smrznute hrane, primjerice, mrežne resurse tek morate uvesti. A ako već poslujete, na tržištu ste, tvrtka raste i zapošljavate još ljudi, morate povećati mrežne resurse, broj računala i opremu te uvesti nove usluge kako bi obavljanje poslova bilo još učinkovitije.

U oba slučaja idealno je angažirati vanjsku IT profesionalnu tvrtku čiji će profesionalci preuzeti brigu o IT infrastrukturi, računalima, serverima, a svojim znanjem i iskustvom pridonijeti i napretku poslovanja vaše tvrtke stalno predlažući nove procese i usluge.

Zašto je IT outsourcing dobar?

Procese proizvodnje hrane imate u malom su prstu, no informatički odjel ne znate odabrati jer ne znate koje kompetencije bi takvi zaposlenici trebali imati.
Budući da se IT industrija stalno razvija, osnivanjem vlastitog odjela morat ćete ulagati u edukaciju zaposlenika, što će vam uzeti i vrijeme i novac. Fokusiranje na stvari koje ne poznajete i nisu u domeni vašeg poslovanja, mogu smanjiti i produktivnost vaše tvrtke. Unajmljivanjem vanjske IT tvrtke, dobivate kvalificirane profesionalce koji svakodnevno prate novosti u svijetu IT industrije, nove usluge i proizvode i najbolje znaju procijeniti što vam treba, a uštedom vremena i novca i uz dobro odabranu i održavanu IT podršku, dodatno unaprijediti vaše poslovne procese.