office, home office, creative

Rad od doma, novo normalno?

Osnovni alati za održavanje povezanosti vašeg tima tijekom rada na daljinu

Samozaposlenim osobama i direktorima malih tvrtki s tek nekoliko zaposlenika, rad od kuće nije nepoznanica, no pandemijom Koronavirusa, kako bi se što više izbjegla izloženost zarazi i očuvalo zdravlje zaposlenika i njihovih obitelji rad od kuće,
primijenile su i velike tvrtke, korporacije pa i javne službe . Alati za produktivnost zaposlenika i timski rad osigurani su preko sljedećih Odoo aplikacija.

  • Odoo Inbox
    Odoo Inbox omogućuje besprijekornu komunikaciju pojedinih članova tima, odjela i / ili cijele tvrtke putem različitih kanala za chat pomoću kojih su zaposlenici cijeli dan povezani i u kontaktu. Omogućuje slanje izravnih poruka (DM-ova) i datoteka jednoj osobi ili grupi zaposlenika, uz mogućnost obavijesti ako ste propustili neku važnu poruku.
  • Odoo chat uživo
    Odoo Live Chat integrira se s vašom web stranicom Odoo, a zaposlenicima omogućuje odnos 1:1 u razgovorima s kupcima, bilo da se radi o odgovorima na njihova pitanja, prodaji proizvoda ili zakazivanju sastanaka. Može se prilagoditi i tako da sortira upite vaših kupaca i nakon radnog vremena.
  • Odoo SMS
    Danas tvrtke koriste širok raspon metoda za interakciju s kupcima. Odoo Voip uistinu pruža dvosmjernu komunikaciju, odgovarajući na sve poruke vaših kupaca.
  • Upravljanje projektima
    Budući da vaši zaposlenici često moraju istodobno raditi i na nekoliko projekata, treba vam vrhunski alat za njihovo praćenje. Odoo Project Management vam omogućuje planiranje, praćenje i suradnju na projektima na vizualno jednostavan način. Na nadzornoj ploči prilagođenoj korisniku možete nadgledati i raspoređivati zadatke, rasprave, dokumente, planirati nove zadatke, postaviti rokove.
    Integrira se s Google pogonom, Outlookom i Google kalendarom.
  • Odoo HR
    Pomoću Odoo HR-a možete pratiti radno vrijeme svojih zaposlenika, upravljati rasporedima i učinkovito komunicirati s njima u timskim chatovima. Aplikaciju je lako prilagoditi potrebama vašeg poslovanja.
  • Profili zaposlenika
    Kako biste bili sigurni da poslovna komunikacija ostanem jaka i povezana, neophodno je osigurati da se vaši zaposlenici poznaju. Pomoću aplikacije Zaposlenici, vaši djelatnici imaju bolju predodžbu jedni o drugima što uvelike pomaže i boljoj informiranosti o profilu svakog pojedinca i njegovoj ulozi u tvrtki.
  • Upravljanje zadacima
    Tijekom rada od kuće, upravljanje zadacima i suradnja s timovima mogu biti izrazito izazovni. Odoo projekt Upravljanje zadacima jedan je od najučinkovitijih alata poslovne komunikacije, od početka izvršenja do završetka realizacije svakog zadatka. Pomoću njega možete podijeliti zadatke svim zaposlenicima, postaviti prioritete i datume rokova, dok zaposlenici imaju uvid u to tko im dodjeljuje zadatke, razinu njegove važnosti i u skladu s tim planiraju projekte.
  • Upravljanje sastancima
    Aplikacija Appointments povezuje se s vašim mrežnim kalendarom koji je u potpunosti integriran u vaš Google i Outlook kalendar, što znatno olakšava planiranje sastanka. Ova aplikacija nudi i mogućnost slanja pozivnica te sinkronizira sve potvrde sastanku. Osim toga može vas idealno povezati i s vanjskim klijentima. Sastanak automatski možete izraditi i iz drugih aplikacija te generirati nove sastanke u drugim alatima za planiranje i organizaciju, ali i voditi bilješke i slati zapisnike.
  • Marketing putem e-pošte
    Marketing putem e-pošte izvrstan je način da ostanete u kontaktu sa svojim kupcima. Jednostavni predlošci mogu vam pomoći da napravite privlačan bilten s relevantnim informacijama, poslovnim ažuriranjima i zabavnim sadržajem. Marketing putem e-pošte 40 puta je učinkovitiji u dosezanju ciljanog potrošača od Twittera ili Facebooka. Dok je vaša trgovina zatvorena, koristite svoj bilten da biste dijelili sadržaj koji zabavlja ljude ili ih drži u interakciji s vašim brendom. Marketing putem e-pošte opremljen je kako bi vam pomogao da izgradite nešto što generira visoku stopu otvorenosti.
  • Marketing na digitalnim platformama
    Bez obzira upravljate li društvenim mrežama za svoju tvrtku ili pokušavate izgraditi osobni brend, upravljanje svim platformama društvenih mreža velika je odgovornost. Vaši službeni profili i stranice na Facebooku, LinkedInu, Twitteru i drugima informiraju vaše kupce jeste li otvoreni, na koji način poslujete te kako mogu do vas. Pomoću ove aplikacije, postove možete unaprijed zakazati, podijeliti i nadgledati na svim društvenim mrežama te odgovarati na pitanja i komentare korisnika.
  • Odoo Notes
    Kada god trebate voditi bilješke, trebali biste to raditi u Odoo Notesu koji vam pomaže u planiranja novih obaveza i stvaranju novih zadataka. Radi se o savršenom prostoru za praćenje bilješki i stvaraju podsjetnika.
  • Odoo Documents je aplikacija za pohranu. Premještanjem svih datoteka u oblak osigurava da vaš tim ima neprekinuti pristup relevantnim dokumentima, proračunskim tablicama, prezentacijama, videozapisima i još mnogo toga. Možete pohraniti više verzija dokumenata i kontrolirati pravo pristupa. Ovime imate i pristup povijesti uređivanja datoteka te možete automatizirati i potpisivanje dokumenata.
  • Praćenje vremena i produktivnost
    Softver za praćenje vremena izvrstan je za mjerenje produktivnosti zaposlenika. Izrazito su pogodni za slobodnjake i neovisne izvođače. Može biti i presudan kada je riječ o slanju računa ta obračun plaća.

Zaključak
Ostanak kod kuće zbog pandemije Koronavirusa pokazao je da je rad od kuće moguć i u daleko širim razmjerima nego što su mnoge tvrtke mogle predvidjeti. Kada pandemija prođe, očekuje se da će neke tvrtke i dalje primjenjivati rad od kuće, barem u jednom dijelu tjedna, ako ništa drugo radi ekonomičnosti. Naime na taj način štedi se i na vremenu i troškovima poput prijevoza, a dobrom organizacijom i naprednom tehnologijom povećava se produktivnost i zadovoljstvo zaposlenika.

.